Dania wołowe wolno gotowane – proste w przyrządzeniu
Wołowina to wyjątkowo szlachetny gatunek mięsa, o złożonym bukiecie smakowym, jak również doskonałych wartościach odżywczych. Coraz częściej trafia na polskie stoły.
Wołowina to wyjątkowo szlachetny gatunek mięsa, o złożonym bukiecie smakowym, jak również doskonałych wartościach odżywczych. Coraz częściej trafia na polskie stoły.
Bimber Distillery wspólnie z firmą Tudor House wypuściła na rynek kawę dla miłośników whisky. W ofercie znalazły się dwie wersje – leżakujące w beczkach po Sherry Oloroso oraz w beczkach typu Virgin Oak.
Suto zastawiony stół to część bożonarodzeniowej tradycji. Pośród różnych potraw nie może zabraknąć mięsa i wędlin. Niewłaściwie przechowywanie żywności.
Wiórki kryją w sobie wspomnienie słonecznych tropików i przywołują egzotyczne, porywające smaki. Powstają z miąższu orzecha kokosowego.
Praca w domu często wiąże się z reorganizacją planu dnia. Już nie musimy jeść śniadania w biegu, zamawiać lunchu do biura i zagłuszać głodu słodyczami. Z jednej strony możemy sięgać po wartościowe, domowe posiłki, z drugiej jednak ich przygotowanie nie może być czasochłonne. Co zrobić, by nie podjadać? Co warto zjeść …
Zbliżająca się majówka to czas spotkań ze znajomymi i rodziną. W tym roku nie tylko spotkania, ale i grillowanie na świeżym powietrzu zostały ograniczone. Na szczęście pozostają pewne rozwiązania, z których warto skorzystać w tym szczególnym momencie.